Salată de toamnă cu nuci caramelizate

Toamna deja ne bate la ușă, așa că este cazul să ne bucurăm de bunătățile sănătoase pe care ni le oferă. Avem pentru voi o salată de toamnă delicioasă, cu nuci caramelizate!

salata-toamna

foto salată de toamnă Shutterstock

* 4 porții * timp de preparare 22 de minute

INGREDIENTE

Pentru salată

1 ceapă roșie mică, mărunțită

1 linguriță muștar de Dijon

2 lingurițe oțet balsamic

2 linguri ulei de măsline

1 andivă (frunzele separate)

1 salată verde, ruptă în fâșii cu mâna

2-3 ridichii tăiate felii

1 pară feliată

3 linguri parmezan ras

Sare și piper după gust

Pentru nucile caramelizate

2 linguri unt

2 linguri zahăr brun

1 ceașcă nuci crude

MOD DE PREPARARE

1. Începe cu caramelizarea nucilor: într-o tigaie care nu se lipește topește untul și zahărul la foc mediu. După ce s-au topit complet, adaugă nucile și amestecă încât să se caramelizeze pe toate părțile – timp de 1-2 minute. Ca să se răcească, mută nucile pe o hârtie de copt.

2. Amestecă salata verde cu foile de andivă, para și ridichea într-un castron de salată, apoi pune-l deoparte.

3. Într-un alt castron amestecă muștarul de dijon cu ceapa mărunțită și oțetul balsamic. Adaugă apoi și uleiul de măsline, amestecând încontinuu cu un tel. Asezonează cu sare și piper.

4. Toarnă dressingul de salată peste salată și amestecă. Pe deasupra toarnă parmezanul ras și nucile caramelizate.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar