Salata de telina cu morcovi

Rezulta o cantitate de aprox. 2kg
Termen de valabilitate: 3-6 luni

Ingrediente:

  • aprox. 1kg telina, curatata si data pe razatoarea mica ori mare, dupa preferinta
  • 5 morcovi mari, dati pe razatoarea mare
  • 2 cepe, taiate inele groase
  • 2 1/2 linguri sare
  • 2 linguri seminte marar
  • 1 portocala – coaja taiata felii si sucul
  • 500ml otet de vin alb sau otet de mere
  • 150ml apa
  • 1 lingura zahar (optional)

Mod de preparare:

Amestecati telina, morcovii si ceapa intr-un castron de sticla ori portelan si presarati 2 linguri de sare. Amestecati bine si lasati sa stea 2 ore.

Clatiti legumele sub jet de apa si scurgeti bine. Amestecati semintele de marar si coaja de portocala. Puneti legumele impreuna cu semintele si coaja de portocala in borcane sterilizate, fara sa indesati.

Puneti sucul de portocala, otetul, apa, zaharul si restul de sare intr-o cratita emailata si fierbeti timp de 2-3 minute, apoi luati spuma. Turnati in borcane cat sa acopere legumele. Eliminati eventualele bule de aer cu ajutorul unei tepuse din lemn; sigilati.
Consumati dupa o saptamana.

Se poate servi cu friptura de pui rece sau calda.

Sfaturi utile:
– Alegeti cu grija telina: capatanile sa fie grele pentru marimea lor (altfel sunt seci) si fara pete mici, verzi.
– Pentru o aroma mai delicata, puteti opari coaja de portocala timp de 1-2 minute inainte de folosire, apoi o scurgeti si raciti in apa rece.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate de legume