Salata de taietei cu biftec si legume

Un preparat in stil asiatic – nu e foarte picant, asa ca mai poti adauga ardei iute daca doresti.

Pentru: 4 portii
Timp de gatit: 20 min
475 calorii, 17 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 250 g taietei cu ou
  • 2 linguri sos hoi sin (ori sos de soia)
  • 3 linguri sos de stridii (optional)
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 felii ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
  • 300 g biftec, taiat fasii subtiri (in diagonala, pe fibra)
  • 200 g fasole verde, oparita si bine scursa de apa
  • 1 ardei iute, taiat felii
  • 150 g mazare, oparita si bine scursa de apa
  • 4 fire de ceapa verde, tocata marunt

Mod de preparare:

1 Fierbe taieteii in apa cu sare pana cand se inmoaie si scurge-i de apa. Intr-un bol, amesteca sosurile cu 100 ml apa si da bolul deoparte.

2 Incinge o tigaie neadeziva si adauga uleiul. Adauga ghimbirul si usturoiul, pentru a da aroma uleiului, amesteca si tine pe foc cca 1 minut (nu trebuie sa se arda), apoi scoate-le din vas si arunca-le la gunoi.
Adauga biftecul si prajeste-l, amestecand incontinuu timp de 2 minute, pana cand se rumeneste. Adauga fasolea si ardeiul iute si prajeste-le, amestecand incontinuu alte 2-3 minute. Adauga mazarea, taieteii si sosurile si amesteca timp de 2 minute. Amesteca ceapa verde si serveste imediat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate cu carne