Salată de pui în stil asiatic

Răcoritoare și foarte sățioasă, cu bucăți de carne macră și fragedă de pui.

salata de pui in stil asiatic

4 porții, gata în 25 minute

Ingrediente necesare preparării salatei de pui în stil asiatic

150 g tăieței de orez

2 morcovi curățați de coajă

½ castravete tăiat felii

2 salate verzi mici

4-6 frunze de mentă proaspătă

250 g carne de pui fiartă și tăiată

2-3 lingurițe semințe de susan rumenite

Pentru vinegretă

O lingură ghimbir răzuit

1-2 ardei iuți tocați

3 linguri oțet de vin roșu, sos de soia, ulei de floarea-soarelui și ulei de susan

Cum prepari salata

Într-un vas larg pune tăiețeii și toarnă deasupra apă clocotindă. Lasă vasul acoperit 15 minute, amestecând frecvent.

Cu ajutorul cuțitului de curățat legume, taie morcovul fâșii lungi și pune-l direct în bol. Adaugă castravetele.

Pentru a prepara vinegreta, amestecă ingredientele.

Scurge tăiețeii de apă și apoi trece-i rapid sub jet de apă rece, scurge-i din nou și adaugă-i peste morcov și castravete împreună cu jumătate din vinegretă. Amestecă bine pentru a se unge uniform și adaugă frunzele de salată rupte și menta.

Așază salata pe platoul de servit. Combină carnea cu vinegreta rămasă și așază deasupra. Ornează cu frunze de mentă și presară semințele de susan rumenite.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare