Salată de peşte afumat cu orez, ouă şi legume

oua

Toate ingredientele se potrivesc şi se combină delicios – menită să sature o mulţime de oameni.

6 porţii Gata în 25 minute 419 calorii per porţie 16 g grăsimi

Ai nevoie de urm[toarele ingrediente:

 ■ 250 g peşte afumat

■ 250 g file de somon afumat

■ 500 ml lapte

■ 1 foaie de dafin

■ 1 lingură ulei

■ 25 g unt

■ 2 fire praz, tăiat felii

■ 1 ceapă mică, tocată

■ 3 linguri praf de curry

■ 1⁄2 linguriţe turmeric – opţional

■ 250 g orez basmati

■ 600 ml supă limpede de legume

■ 200 g mazăre congelată

■ 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

■ Zeama de la 1⁄2 lămâie, plus sferturi pentru servit

■ 4 ouă, fierte moi, curăţate de coajă şi tăiate sferturi

1 Pune peştele într-un vas larg şi acoperă cu laptele. Adaugă dafinul şi fierbe 10 minute la foc mic. Lasă deoparte să se răcească şi apoi mărunţeşte fâşii.

2 Între timp, încinge uleiul şi untul într-un vas larg şi rumeneşte prazul şi ceapa 10 minute, până când se pătrund. Adaugă turmericul şi curry şi ţine pe foc încă 2 minute.

3 Adaugă orezul şi stinge cu supa. Lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit 6-8 minute, până când aproape se pătrunde.

Adaugă mazarea şi ţine pe foc 1 minut, adaugă pătrunjelul, zeama de lămâie, piper, peştele şi ouăle. Serveşte cu sferturi de lămâie pentru stropit.

Vezi Pulpă de porc rumenită

 

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste