Salată de peşte afumat cu orez, ouă şi legume

oua

Toate ingredientele se potrivesc şi se combină delicios – menită să sature o mulţime de oameni.

6 porţii Gata în 25 minute 419 calorii per porţie 16 g grăsimi

Ai nevoie de urm[toarele ingrediente:

 ■ 250 g peşte afumat

■ 250 g file de somon afumat

■ 500 ml lapte

■ 1 foaie de dafin

■ 1 lingură ulei

■ 25 g unt

■ 2 fire praz, tăiat felii

■ 1 ceapă mică, tocată

■ 3 linguri praf de curry

■ 1⁄2 linguriţe turmeric – opţional

■ 250 g orez basmati

■ 600 ml supă limpede de legume

■ 200 g mazăre congelată

■ 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

■ Zeama de la 1⁄2 lămâie, plus sferturi pentru servit

■ 4 ouă, fierte moi, curăţate de coajă şi tăiate sferturi

1 Pune peştele într-un vas larg şi acoperă cu laptele. Adaugă dafinul şi fierbe 10 minute la foc mic. Lasă deoparte să se răcească şi apoi mărunţeşte fâşii.

2 Între timp, încinge uleiul şi untul într-un vas larg şi rumeneşte prazul şi ceapa 10 minute, până când se pătrund. Adaugă turmericul şi curry şi ţine pe foc încă 2 minute.

3 Adaugă orezul şi stinge cu supa. Lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit 6-8 minute, până când aproape se pătrunde.

Adaugă mazarea şi ţine pe foc 1 minut, adaugă pătrunjelul, zeama de lămâie, piper, peştele şi ouăle. Serveşte cu sferturi de lămâie pentru stropit.

Vezi Pulpă de porc rumenită

 

 

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste