Salata de cartofi cu carnati

Se poate servi rece sau calda – este la fel de gustoasa si de satioasa.

Pentru: 4 portii
Timp de gatit: 25 min
290 calorii, 20 g grasimi per portie /portie

Ingrediente:

  • 500 g cartofi albi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 carnati de porc
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura otet de vin alb
  • sare si piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare:

1 Puneti la fiert, in apa rece cu sare cartofii albi. Acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de 15 minute. Scurgeti-i, treceti-i sub jet de apa rece si apoi curatati-i de coaja. Intre timp, intr-un vas, incingeti 1 lingura ulei de masline si prajiti carnatii de porc pana se patrund complet; taiati-i segmente.
2 Pentru a prepara sosul, amestecati 4 linguri ulei de masline, 2 linguri mustar cu boabe intregi si 1 lingura otet de vin alb intr-un borcan cu capac etans; adaugati sare si piper negru, proaspat macinat, si agitati bine borcanul. Turnati sosul peste cartofii amestecati cu carnatii.
Adaugati cateva fire de ceapa verde, taiate segmente, si 3 linguri patrunjel proaspat, tocat. Pana in momentul servirii, pastrati salata intr-un recipient acoperit.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate cu carne