Salată de boeuf gata într-o oră

Salata de boeuf este unu preparat gustos, un antreu pe care îl mâncăm de Sărbători și pentru celebrarea Anului Nou. Iată cum se prepară acest fel:

salata-boeuf

foto salată boeuf via Shutterstock

* 8 porții * timp de preparare 1 oră + timp de așteptare

INGREDIENTE

1 piept de pui sau ½ piept de curcan

4 morcovi mari

1 țelină

2 rădăcini de pătrunjel

200 g mazăre fiartă

5 cartofi medii

500 g castraveți murați

400 g maioneză

Sare după gust

Măsline, gogoșari, castraveciori pentru ornat

MOD DE PREPARARE

Pune puiul la fiert în apă cu sare, iar după ce dă în clocot adaugă și morcovii, țelina, pătrunjelul și cartofii. Lasă la fiert până se înmoaie (dar fără să devină sfărâmicioase). După ce au fiert scoate-le din apă, iar după ce s-au răcit suficient poți începe să le tai cubulețe. Pune legumele tăiate la scurs într-o strecurătoare.

Dă carnea prin mașina de tocat și pune-o în castronul în care vei face salata, apoi adaugă și restul legumelor, precum și castraveciorii (tăiați cubulețe mici) și mazărea.

Sărează după gust și amestecă, apoi începe să adaugi maioneză lingură cu lingură. Amestecă după fiecare 2-3 linguri. Mai întinde un strat subțire de maioneză pe deasupra și ornează după plac.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne