Salata de andive cu fasole

Gata in 20 de min. Calorii: 175 per portie Grasimi: 12 g; saturate: 2 g Cost: aprox. 8 lei

Ingrediente:

  • 500 g boabe de fasole alba, uscata
  • 2 andive, albe sau rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 25 g unt
  • 3 linguri crutoane (cele mai bune sunt cele facute din ciabatta)

Mod de preparare:

1. Fierbe boabele de fasole in apa cu sare pana cand se inmoaie – daca sunt puse la inmuiat din ajun, atunci fierberea dureaza circa 20 de minute. Clateste-le sub jet de apa rece si, daca timpul iti permite, curata cojile tari si lasa doar miezul. Taie andivele segmente sau separa foile si pune-le intr-un bol larg.

2. Intr-un vas mic amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie si adauga sare, un varf de cutit de zahar si piper negru; incalzeste usor si adauga boabele de fasole in vas pentru a se incalzi complet.

3. Intr-un vas mic neaderent topeste untul si prajeste bucati mici de paine – ciabatta. Toarna fasolea peste frunzele de andive si amesteca pentru a se unge uniform. Presara crutoanele si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate de legume