Salata cu vinegreta calda

4 portii
Timp de gatit: 40 min.
443 calorii, 28 g grasimi, 9 g nesaturate

Ingrediente:

  • 3 cartofi dulci, curatati si taiati felii (sau cartofi cu coaja rosie)
  • 120 g carnaciori picanti – chorizo – taiati felii subtiri
  • 150 g frunze de rucola (salata)
  • 15 frunze de menta
  • 4 linguri otet de mere
  • 200 g branza (poti alege feta sau orice alt sortiment care iti place) sfaramata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar cu boabe intregi

Mod de preparare:

Mod de preparare 1. Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Intr-o tava de friptura asaza cartofii, stropeste-i cu jumatate din cantitatea de ulei si presara sare si piper negru proaspat macinat. Da la cuptor timp de 35 de minute, pana cand se rumenesc si se inmoaie.
2. Intre timp, intr-un vas, pe foc potrivit, prajeste chorizo timp de 2 minute, pe fiecare parte, pana cand feliile devin crocante. Pune feliile de chorizo cu ajutorul spumierei intr-un bol larg, in care asezi rucola, menta si cartofii rumeniti.
3. Prepara o vinegreta calda: mareste flacara pe care ai vasul in care ai rumenit chorizo si stinge grasimea ramasa in vas cu otetul si mustarul. Atentie: sfaraie si sare! Ia vasul de pe foc si adauga uleiul ramas. Sfarama branza si presara peste salata. Stropeste cu vinegreta fierbinte, amesteca si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate cu carne