Salata cu orez, feta si legume rumenite

Incearca o combinatie extrem de reusita!

4 portii
Timp de pregatit: 20 min.
Timp de gatit: 35 min.
570 calorii, 27 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie
  • 3 cartofi (cuburi)
  • 2 vinete (cuburi)
  • 3 dovlecei, taiati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 g sparanghel (taiat segmente)
  • 2 linguri rozmarin
  • 4 catei usturoi
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 150 g masline, scurse de lichid
  • 250 g feta/alta branza preferata, taiata cuburi mari
  • 1 portocala mica (zeama si coaja rasa)
  • 50 g untisor

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la 6/200 grade C. Intr-o tava, asaza ceapa taiata sferturi, cartofii, vinetele si dovleceii taiati cuburi si stropeste cu ulei de masline. Presara sare si piper negru macinat. Da la cuptor 15 minute; apoi adauga sparanghelul, rozmarinul si usturoiul taiat felii. Da iar la cuptor timp de 20 de minute.
2 Fierbe orezul. Scurge, clateste cu jet de apa rece, pune-l intr-un bol; adauga legumele, maslinele, branza, zeama si coaja de portocala. potriveste de sare. Imparte untisorul pe farfurii si asaza deasupra salata cu orez.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate de legume