Salata cu orez, feta si legume rumenite

Incearca o combinatie extrem de reusita!

4 portii
Timp de pregatit: 20 min.
Timp de gatit: 35 min.
570 calorii, 27 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie
  • 3 cartofi (cuburi)
  • 2 vinete (cuburi)
  • 3 dovlecei, taiati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 g sparanghel (taiat segmente)
  • 2 linguri rozmarin
  • 4 catei usturoi
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 150 g masline, scurse de lichid
  • 250 g feta/alta branza preferata, taiata cuburi mari
  • 1 portocala mica (zeama si coaja rasa)
  • 50 g untisor

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la 6/200 grade C. Intr-o tava, asaza ceapa taiata sferturi, cartofii, vinetele si dovleceii taiati cuburi si stropeste cu ulei de masline. Presara sare si piper negru macinat. Da la cuptor 15 minute; apoi adauga sparanghelul, rozmarinul si usturoiul taiat felii. Da iar la cuptor timp de 20 de minute.
2 Fierbe orezul. Scurge, clateste cu jet de apa rece, pune-l intr-un bol; adauga legumele, maslinele, branza, zeama si coaja de portocala. potriveste de sare. Imparte untisorul pe farfurii si asaza deasupra salata cu orez.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate de legume