Salată cu carne de rață și grepfrut roșu

În rarele ocazii când gatești rața, obții aplauze, dar acum vei primi ovații! Așa poți face o salată delicioasă cu grepfrut roșu:

salata-rata

• Gata în 25 min + timp de marinat • 550 calorii per porție • 32 g grasimi

INGREDIENTE

■ 6 buc piept de rața, pielița crestata

■ 2 linguri sumac

■ 1 lingura chimen macinat

■ Coaja rasa de la 1 portocala

■ 200 g fasole verde

■ 2 buc grepfrut roșu, desfacut segmente, sucul pastrat deoparte

■ 20 g patrunjel, tocat

■ 1 ceapa roșie, taiata julien

■ 250 g quinoa

■ 2 linguri alune de padure, rumenite și tocate

■ 2 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

1 Lasa carnea la marinat cu sumac, chimen, coaja de portocala 30 min.

2 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Încinge vasul neaderent și prajește carnea cu pielița în jos la temperatura maxima 4-5 min și apoi da la cuptor 7 min, pâna când se patrunde complet. Lasa sa stea 10 min înainte de a taia felii.

3 Fierbe fasolea verde în apa clocotinda cu sare 2-3 min și apoi scurge de apa și clatește sub jet de apa rece. Combina cu grepfrut, patrunjel, ceapa și quinoa și așaza pe platoul de servit. Așaza feliile de carne deasupra și presara alunele rumenite. Servește stropit cu sucul de grepfrut și cu uleiul de masline.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar