Salata crocanta asortata

Iti faci plinul de vitamine, fiindca acestea se gasesc in cantitati importante in toate ingredientele crude.

Timp de preparare: 6 minute
82 calorii, 5 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 2 morcovi, curatati
  • 2 dovlecei
  • 250 g sfecla rosie, curatata de coaja si taiata felii subtiri
  • 1 salata verde
  • ulei de masline, pentru stropit
  • 1 lamaie, taiata sferturi

Mod de preparare:

Intr-un vas, la foc potrivit, prajeste semintele de dovleac timp de 1 minut, pana cand incep sa sara. Da deoparte.

Cu un cutit pentru curatat cartofi, taie fasii morcovii si dovleceii si amesteca-i intr-un bol incapator, impreuna cu frunzele de salata si cu sfecla. Daca nu iti place sfecla rosie cruda, desi doar astfel isi pastreaza toate vitaminele si mineralele, o poti fierbe in coaja, in apa, pana cand se patrunde (depinde de marime). Apoi o cureti de coaja si o tai felii sau o dai pe razatoare.

Presara sare si piper negru proaspat macinat si apoi semintele rumenite. Inainte de a servi, stropeste salata cu ulei de masline si serveste cu feliile de lamaie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate de legume