Salată Cezar new-yorkeză

salata cezar new-yorkeza

6 porții gata în 30 minute+timp de marinat, 490 calorii per porție, 27 g grăsimi, 8 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării salatei

– 1,2 kg carne de pui dezosată tăiată bucăți

– 2 căței de usturoi tocat

– Zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie

– 2 lingurițe muștar de Dijon

– 4 buc file de anșoa tocate

– 150 g iaurt natur, plus 2-3 linguri

– 125 ml ulei de măsline plus încă 1 lingură

– 1 ardei iute tăiat felii

– 1 gălbenuș

– O lingură de sos Worcestershire

– 200 g salată verde creață

– 50 g crutoane

– 50 g parmezan

Cum prepari salata Cezar new-yorkeză

1. Într-o pungă mare de plastic pune carnea, 1 cățel de usturoi tocat, lămâia, coaja și zeama, muștarul, 2 fileuri de anșoa. Adaugă iaurtul, 1 lingură ulei, ardeiul iute și piper negru proaspăt măcinat. Amestecă bine și lasă la marinat 2 ore.

2. Frige carnea la grătar uniform, pe toate părțile și apoi taie felii.

3. Între timp, pentru a prepara vinegreta, pune într-un bol usturoiul rămas, puțină zeamă de lămâie, anșoa și muștarul, gălbenușul și sosul picant. Amestecă viguros cu blenderul și apoi cu telul electric, toarnă uleiul pentru a prepara o maioneză. Adaugă 2-3 linguri iaurt și diluează cu puțină apă. Potrivește gustul de sare și piper.

4. Servește salata verde cu friptura, stropește cu maioneza și presară crutoane și fâșii de parmezan.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar