Salata Cezar

4 portii
Timp de gatit: 45 min.
550 calorii, 38 g grasimi per portie

Ingrediente:

pentru sos:

  • 1 ou
  • 6 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi mic, taiat bucati
  • 2 fileuri de ansoa
  • 25 g parmezan, ras

pentru salata:

  • 1 bagheta de 20 cm, taiata felii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 25 g parmezan, ras
  • 200 g piept de pui, dezosat si curatat de pielite (pentru o varianta mai exotica, puteti inlocui cu 200 g creveti sau cozi de raci)
  • 2 capatani de salata verde creata, spalata, scursa si rupta bucati
  • 50 g parmezan razuit fasii mari

Mod de preparare:

Sosul preparat special pentru aceasta salata este mai consistent decat o simpla vinegreta si, de aceea, merita sa incerci si tu.

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180ºC. Lasati oul sa fiarba in apa clocotinda timp de 4 minute, apoi treceti sub jet de apa rece si curatati-l de coaja.
Amestecati-l foarte bine cu celelalte ingrediente pentru sos (cel mai bine intr-un blender) si presarati piper negru, proaspat macinat.

Asezati feliile de paine intr-o tava de copt si stropiti-le cu 2 linguri ulei de masline. Presarati parmezan si dati-le la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, pe gratarul incins, frigeti la foc potrivit carnea de pui, presarata cu un praf de sare; lasati timp de 12 minute, pana se patrunde. Apoi taiati fasii.

Puneti foile de salata intr-un bol incapator si turnati sosul. Amestecati, pentru a se unge uniform, si dupa aceea impartiti salata pe 4 farfurii. Deasupra asezati crutoanele, carnea si presarati fasiile de parmezan.

Inainte de a servi, presarati piper negru, proaspat macinat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate cu carne