Salata

S

Din aceeasi familie cu andivele, salata se lasa usor confundat cu spanacul, datorita
frunzelor mai mari si de un verde mai inchis.

O poti gasi pe piata aproape pe toata perioada unui an, dar cu precadere in lunile mai, iunie si iulie.

Cum o alegi
Frunzele sunt singurele care vorbesc despre prospetimea salate – ele trebuie sa fie tari, fara pete maronii, culoarea uniforma cu nuante diferite de verde, niciodata galbene.

Cum o pastrezi
Pentru depozitare alege frunzele cele mai sanatoase.

Rupe-le cu atentie si inainte de depozitare clateste-le foarte bine sub jet de apa rece. Atentie, insa, nu le lasa prea mult sub jetul de apa pentru ca se vor inmuia. In aceste conditii salata poate fi depozitata in congelator aproximativ o saptamana.

Nutritie
– Nu contine grasimi si nici colesterol;
– Frunzele sunt o bogata sursa de vitamina A si vitamina C si fier;

– Are un continut scazut de sodiu si de calorii;
– Nutritionistii o recomanda in special in curele de slabire – consumata sub forma unui cocktail – dar si in problemele legate de insomnie.

Cum o consumi
Frunzele, in sine, alcatuiesc o delicioasa salata la care mai poti adauga, daca vrei, branza, mar si nuci. In acest caz, te bucuri categoric si de aportul sau de elemente nutritive.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor