Sa curga sampania!

Cum sa deschizi o sticla de sampanie?

Nu-ti face griji ca dopul va zbura iar licoarea va tasni inspumata. Urmeaza sfaturile noastre si dopul va iesi usor, nu cu o pocnitura care sa-ti sperie musafirii.

  • Indeparteaza foita metalica, apoi, cu degetul mare pe dop, desfa sarma de la gura sticlei.
     
  • Inveleste sticla cu un servet, tine-o nemiscata, apoi prinde bine dopul si rasuceste-l usor. Asaza-ti palma peste dop.
     
  • Scoate dopul incet, indepartandu-te de sticla. Tine paharele la indemana, in caz ca sampania este foarte "agitata".
     
  • Inainte de a o servi, toarna cate putina sampanie in fiecare pahar, completandu-le pe masura ce spuma dispare.

Sarbatoreste cu sampanie

  • Daca vei pastra sampania la o temperatura de 6-8ºC, ii vei simti mai bine parfumul si aroma. De asemenea, aceasta temperatura va reduce presiunea din sticla, ceea ce va face ca dopul sa nu tasneasca atunci cand o deschizi.
     
  • Pune sampania in frigider cu circa doua ore inainte de a o desface. Daca nu ai atata timp la dispozitie, umple o galeata, pana la jumatate, cu gheata si apa. Asaza sticla inauntru, cu gatul in jos, timp de 10 minute, apoi intoarce-o si las-o inca 30 minute.
     
  • Paharele cu cupa tip "lalea" pastreaza cel mai bine spuma si aroma sampaniei.

Un plan perfect pentru o petrecere

Este intotdeauna dificil sa apreciezi de cata bautura vei avea nevoie pentru o petrecere. Totul depinde de cum se va desfasura aceasta si, bineinteles, de cat de insetati vor fi oaspetii tai.
  • De obicei, pentru o singura persoana ar trebui sa fie de ajuns intre trei si cinci pahare, dar mai bine fa-ti niste rezerve, caci nu poti sti cum vor decurge "ostilitatile".
     
  • Dintr-o sticla de vin se pot umple cinci sau sase pahare, iar dintr-una de sampanie, intre sase si opt pahare.
     
  • Pastreaza sampania si serveste-o separat, pentru a-i putea savura aroma deosebita.
     
  • Pentru cocteiluri, foloseste un vin spumos, de buna calitate.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente