Rulouri de vitel cu andive si bacon

4 persoane
Preparare: 50 min
Gatire: 55 min

Ingrediente:

  • 4 escalopuri fine de vitel (120 g fiecare)
  • 8 felii subtiri de bacon afumat, impanat cu grasime, fara sorici
  • 5 andive curatate si spalate
  • 100 g svaiter tocat foarte marunt
  • 200 g ciuperci albe de crescatorie, spalate
  • 1 ceapa esalota
  • patrunjel
  • citeva boabe de ghimbir
  • cimbru, unt, sare, piper

Mod de preparare:

Taiati 4 felii de bacon in bucatele mici si prajiti-le in putin unt. Taiati andivele pe lungime in fasii inguste, adaugati-le peste bacon si, daca este necesar, puneti inca putin unt pentru a continua prajirea. Sarati, foarte putin (din cauza baconului) si piperati. Adaugati cateva boabe de ghimbir. Prajiti pana se rumenesc usor si lasati sa se raceasca. In acest timp, taiati piciorusele de la ciuperci si pastrati-le deoparte. Tocati palariile.

Intindeti escalopurile pe o planseta de lemn si piperati-le, dar nu le sarti pe aceasta parte. Scoateti boabele de ghimbir din compozitia de andive, apoi adaugati svaiterul tocat. Amestecati bine si impartiti amestecul in patru portii egale, pe care le puneti apoi in mijlocul fiecarui escalop, intinzand usor. Pliati si rulati. Taiati la capete bucatile in exces si pastrati-le deoparte.

Inveliti rulourile cu feliile de bacon, legati-le in cruce cu fir de sfoara subtire, sarati si piperati usor. Punet-le apoi intr-o tigaie cu unt topit. Rumeniti usor si adaugati bucatile de carne ramase (pct.2) si ciupercile pastrate (1) anterior. Presarati putin cimbru si lasati acoperit la foc moale 30 min. incercand din cand in cand daca s-au facut.

Tocati ceapa fin si caliti-o usor in unt. Separat, caliti ciupercile (palariile tocate la pct.1) adaugand putina sare si piper. Ciupercile sunt facute cand sucul lasta de ele a fost complet absorbit.

Scoateti firul de sfoara de pe rulouri si aranjati-le in farfurie. Amestecati ceapa cu ciupercile si presarati patrunjel taiat in fasii foarte fine si, daca este necesar, reincalziti. Serviti rulourile cu aceasta garnitura. Presarati din nou patrunjel taiat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita