Rulouri de spanac

4 portii
Timp de pregatire: 2 h

Ingrediente:

pentru blat

  • 500 g spanac decongelat, stors de apa
  • 3 oua
  • 150 ml de frisca lichida
  • sare, piper, ceapa si usturoi

pentru ornat

  • 50 g castravete proaspat, taiat cuburi, lasat la marinat in sucul a 2 portocale

pentru umplutura

  • 200 g branza topita
  • 40 g ceapa rosie, tocata marunt
  • un praf boia dulce
  • o legatura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingurita de mustar de Dijon
  • sare, piper dupa gust

pentru crema de nuci

  • 40 g miez de nuca
  • 40 g alune
  • busuioc uscat, dupa gust
  • 150 ml smantana
  • o lingurita de suc de lamaie

pentru clatite

  • 1 ou
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g morcov, praz, telina – crude, taiate fasii
  • busuioc, pentru gust
  • 75 g faina
  • ulei

Mod de preparare:

Preparare rulada:
Amestecati cu mixerul ingredientele pentru blat. Puneti compozitia la cuptor si lasati sa se coaca bine. Lasati-o la racit.

Separat, amestecati intr-un mixer ingredientele pentru umplutura. Intindeti aceasta compozitie pe un blat si rulati. Inveliti intr-o folie de plastic si lasati la frigider circa 30 min.

Separat, pentru crema, dati nucile prin mixer, adaugati busuiocul si sucul de lamaie si, treptat, smantana. Amestecul trebuie sa aiba consistenta.

Rulada se serveste pe o clatita, impreuna cu crema de nuci si castraveti marinati.

Preparare clatite:
Amestecati ingredientele intr-un vas si adaugati faina. Coaceti intr-o tigaie de teflon si lasati la racit.

Reteta furnizata de restaurantul Byblos.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume