Rulouri de pui cu garnitura de linte

680 calorii/portie
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de preparare: 20-25 minute

Ingrediente pentru 4 portii :

Pentru garnitura de linte

  • 25g unt
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa mare, taiata felii
  • 2 morcovi de marime mijlocie, taiati felii subtiri
  • 2 codite de telina, tocate
  • 600g linte verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura cimbru

Pentru rulouri

  • 8 felii subtiri de costita afumata
  • 3 lingurite chimen
  • 8 pulpe de pui, partea superioara, curatate de pielita
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare:

  1. Puneti lintea la inmuiat timp de 1 ora. Scurgeti de apa si puneti lintea la fiert intr-un vas cu 2,5 l apa. Fierbeti acoperit timp de 20 minute, pana ce lichidul se absoarbe si lintea se inmoaie. Daca nu se absoarbe toata apa, scurgeti.
    Topiti untul, caliti usturoiul si legumele timp de 3-4 minute, pana se inmoaie. Adaugati lintea, foaia de dafin, cimbrul si potriviti de sare si piper. Adaugati 4 linguri de apa si inabusiti timp de 6-8 minute.
  2. Tineti la cald pe un platou de servit.
  3. Presarati seminte de chimen pe fiecare felie de costita si infasurati fiecare pulpa intr-o felie astfel preparata.
  4. Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si prajiti rulourile timp de 12-15 minute, intorcand pe ambele parti, pana se rumenesc si se patrund.
  5. Asezati rulourile pe garnitura de linte si presarati deasupra patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare