Ruladă tiramisu cu migdale

ruladaIngrediente pentru   8-10 porţii • Gata într-o oră!

■ 3 ouă

■ 100 g zahăr tos

■ 2 linguri ness dizolvat în 1 lingură apă fierbinte

■ 60 g făină cu factor de creştere

■ 50 g migdale măcinate

■ 1 lingură cacao, pentru presărat

■ 40 g migdale întregi

■ 1 lingură zahăr tos

Un praf de sare

■ 250 g cremă de brânză de vaci proaspată

■ 3 linguri lichior de migdale

■ 3 linguri zahăr pudră

■ 300 ml frişcă lichidă

■ 3 linguri cacao cu lapte

■ 30 g ciocolată amăruie, răzuită, pentru ornate

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge şi tapetează cu hârtie de copt forma de copt de 20×30 cm.

Bate albuşurile spumă cu zahărul 3 minute, până când îşi dublează volumul şi spuma devine tare.

Încorporează nessul, faina şi migdalele măcinate. Toarnă compoziţia în forma pregătită şi dă la cuptor 12-15 minute, până când foaia devine elastică.

2 Lasă să se răcorească timp de câteva minute şi apoi răstoarnă pe hârtie presarată cu cacao. Îndepartează cu grijă hârtia de copt, rulează şi lasă să se răcească complet.

3 Între timp, rumeneşte migdalele într-un vas neaderent 3-4 minute, amestecând continuu, adaugă zahărul şi sarea şi ţine pe foc încă 2 minute, până când zaharul se caramelizează şi migdalele se rumenesc.

Aşază-le pe hârtie de copt, într-un singur strat şi lasă să se răcească complet înainte de a le desface.

4 Combină crema de brânză cu lichiorul şi zahărul pudră până la omogenizare. Într-un bol separat bate frişca spumă cu cacaua cu lapte.

Derulează foaia de rulada şi unge cu crema de brânză de vaci şi apoi cu un strat de frişcă. Presară ciocolata răzuită – opreşte puţină şi pentru ornat. Rulează din nou cu grija şi aşază pe platoul de servit.

Presară deasupra migdalele şi ciocolata răzuită.  Lasă blatul să se răcorească înainte de a umple rulada pentru a evita să se crape.

Tort de îngheţată cu fructe

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri