Rulada din ciocolata si castane

Ingrediente:

  • 2 linguri de cacao
  • 4 oua, mijlocii, separate
  • 150g zahar tos
  • 40g migdale macinate

pentru umplutura

  • 175g ciocolata simpla
  • 6 linguri de piure de castane, indulcit
  • 2 albusuri de ou (marime mijlocie)
  • zahar pudra, pentru ornat
  • 200 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4 sau 180 grd C. Ungeti usor si tapetati cu hirtie o tava pentru rulada, cu laturile de 20 x 30 cm.

2 – Dizolvati cacaua in 2 linguri de apa clocotita, apoi lasati sa se raceasca. Puneti galbenusurile intr-un castron, impreuna cu zaharul tos si cacaua, racite.

3 – Bateti cu mixerul pina ce amestecul se deschide la culoare si devine foarte gros. Incorporati cu grija migdalele.

4 – Bateti 4 albusuri pina devin tari si incorporati-le cu grija in amestec, folosind o lingura mare, metalica. Turnati in tava pregatita si loviti o data usor, pentru ca amestecul sa se aseze uniform. Coaceti timp de 18-20 min pina creste si isi recapata forma dupa apasare. Acoperiti cu un servet de bucatarie, umed, si lasati sa se raceasca in forma.

5 – Intre timp, pregatiti umplutura astfel: rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o intr-un castron impreuna cu 1 lingura de apa si topiti deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Luati de pe foc si puneti, batind, piureul de castane.

6 – Bateti 2 albusuri de ou pina s-au intarit si incorporati-le in amestecul cu ciocolata. Raciti la frigider pina se intareste.

7 – Rasturnati rulada pe hirtie pergament, presarata cu zahar tos si indreptati marginile. Intindeti umplutura peste blat.

8 – Bateti bine frisca, apoi intindeti-o peste umplutura.

9 – Rulati blatul, pornind de la latura mai scurta (nu va necajiti daca se crapa usor). Mutati-o cu grija, prin rostogolire, pe un platou, presarati cu zahar pudra si raciti la frigider.
Daca doriti, serviti cu frisca deasupra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri