Rulada din ciocolata si castane

Ingrediente:

  • 2 linguri de cacao
  • 4 oua, mijlocii, separate
  • 150g zahar tos
  • 40g migdale macinate

pentru umplutura

  • 175g ciocolata simpla
  • 6 linguri de piure de castane, indulcit
  • 2 albusuri de ou (marime mijlocie)
  • zahar pudra, pentru ornat
  • 200 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4 sau 180 grd C. Ungeti usor si tapetati cu hirtie o tava pentru rulada, cu laturile de 20 x 30 cm.

2 – Dizolvati cacaua in 2 linguri de apa clocotita, apoi lasati sa se raceasca. Puneti galbenusurile intr-un castron, impreuna cu zaharul tos si cacaua, racite.

3 – Bateti cu mixerul pina ce amestecul se deschide la culoare si devine foarte gros. Incorporati cu grija migdalele.

4 – Bateti 4 albusuri pina devin tari si incorporati-le cu grija in amestec, folosind o lingura mare, metalica. Turnati in tava pregatita si loviti o data usor, pentru ca amestecul sa se aseze uniform. Coaceti timp de 18-20 min pina creste si isi recapata forma dupa apasare. Acoperiti cu un servet de bucatarie, umed, si lasati sa se raceasca in forma.

5 – Intre timp, pregatiti umplutura astfel: rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o intr-un castron impreuna cu 1 lingura de apa si topiti deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Luati de pe foc si puneti, batind, piureul de castane.

6 – Bateti 2 albusuri de ou pina s-au intarit si incorporati-le in amestecul cu ciocolata. Raciti la frigider pina se intareste.

7 – Rasturnati rulada pe hirtie pergament, presarata cu zahar tos si indreptati marginile. Intindeti umplutura peste blat.

8 – Bateti bine frisca, apoi intindeti-o peste umplutura.

9 – Rulati blatul, pornind de la latura mai scurta (nu va necajiti daca se crapa usor). Mutati-o cu grija, prin rostogolire, pe un platou, presarati cu zahar pudra si raciti la frigider.
Daca doriti, serviti cu frisca deasupra.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri