Rulada de porc cu ciuperci

Timp de gatit: 1 ora si 20 min / 886 calorii, 51 g grasimi per portie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 0,5 kg ciuperci, taiate felii
  • 50 g slanina afumata
  • 1 ceapa, tocata
  • 30 g unt
  • 1 lingura marar, tocat
  • 1 lingurita cimbru

Ingrediente pentru rulada:

  • 1,5 kg pulpa de porc dezosata, cu un strat subtire de grasime si sorici, crestat la distante de 5 cm
  • ata pentru legat
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grade C. Topeste untul intr-un vas si caleste ciupercile si ceapa la foc mic, in vasul neacoperit cu capac, timp de 15 minute, pana cand se inmoaie si se evapora tot lichidul. Dupa ce se racesc, amesteca intr-un bol ingredientele ramase pentru umplutura. Presara un praf de sare si piper negru, proaspat macinat, si amesteca bine.

2 Asaza carnea pe planseta, cu soriciul dedesubt, si taie pulpa in lungime, astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie. Bate carnea cu ciocanul de snitele si apoi intinde umplutura. Ruleaza si leaga cu ata, la distante de 2 cm.
Freaca soriciul cu sare si stropeste cu ulei. Asaza rulada in tava de friptura si da la cuptor 25 minute. Dupa aceea, micsoreaza flacara la semnul 5/190 grade C si mai lasa timp de 1 ora. Inainte de a portiona rulada, las-o sa stea 5 minute. Daca soriciul nu este inca bine rumenit, da rulada la grill cca 2 minute.

3 Asaza rulada pe planseta de lemn, scoate ata si taie felii. Serveste cu cartofi rumeniti si sote de fasole verde.

 

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc