Rulada de iepure

4 portii
Timp de pregatire: 2 h

Ingrediente:

  • un iepure intreg (de casa sau vanat) dezosat si curatat, pentru umplutura
  • 100 g ceapa rosie (tocata marunt)
  • 100 g ciuperci proaspete (tocate marunt)
  • 50 ml frisca lichida (smantana dulce Dorna)
  • 2 oua, neseparate
  • sare, piper dupa gust
  • 1 folie aluminiu

pentru sos

  • supa de iepure (facuta din oasele de iepure, fierte intr-un litru de apa)
  • 100 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapa (tocata marunt)
  • 20 g unt
  • 40 g amidon diluat in apa
  • 50 ml frisca lichida

pentru garnitura

  • 400 g radacina de pastarnac
  • 2 dovlecei
  • 400 g morcov
  • 40 ml ulei
  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

De obicei carnea de vanat se lasa la marinat peste noapte. Puteti lasa iepurele la marinat in lapte sau in otet de vin cu boabe de piper verde.

Taiati pulpele iepurelui si puneti-le deoparte. Desfaceti carnea de pe oase, astfel incat sa ramana o singura bucata. Intindeti bucata de carne in forma de dreptunghi, adaugati umplutura (vezi reteta mai jos), rulati si impachetati intr-o folie de aluminiu. Bagati la cuptor si lasati timp de 25 minute.

Adaugati garnitura, preparata astfel: taiati legumele rondele si fierbeti-le (dovlecelul se fierbe separat). Prajiti pastarnacul in uleiul incins pana se rumeneste.

Mod de preparare umplutura:
Dati carnea scoasa de pe pulpe prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si ciupercile. Adaugati frisca lichida, ouale, sarea si piperul si omogenizati amestecul.

Mod de preparare sos:
Fierbeti supa de iepure, lasand-o sa scada pana obtineti 350 ml lichid. Separat, caliti ciupercile si ceapa in unt si stingeti apoi cu supa. Mai fierbeti amestecul timp de 20 minute. Strecurati si adaugati frisca lichida si amidonul, pana rezulta o crema de consistenta potrivita.

Reteta furnizata de restaurantul Byblos.

Pofta buna!

Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor