Ruladă de ciocolată

rulada - cioco

În vechiul şi dulcele stil tradiţional, completează cu succes o masă de sărbătoare.

10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire

3 ouă

100 g zahăr tos

1 linguriţă esenţă de vanilie Dr. Oetker

40 g făină

20 g cacao neagră, de la Dr. Oetker

55 g migdale măcinate

1⁄2 linguriţă praf de copt Dr. Oetker

1-2 linguri lichior sau zeamă de portocale

Steluţe de ciocolată pentru ornat

PENTRU UMPLUTURĂ

200 ml frişca lichidă

1 lingura zahar pudră

PENTRU ORNAT

400 ml frişca lichidă

3 linguri cacao neagră, de la Dr. Oetker

2 linguri zahăr pudră

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină cu mixerul electric zahărul cu galbenuşurile şi esenţă de vanilie, până când amestecul se deschide la culoare.

Într-un bol separat bate albuşurile spumă.

2 Combină făina, cacaua, migdalele şi praful de copt. Combină cu amestecul de ou şi cu albuşurile spumă. Unge şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de  21×31 cm şi toarnă compoziţia. Nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 10-15 minute şi apoi scoate pe prosop de bucătărie sau pe o altă hârtie de copt.

Stropeşte cu zeama de portocală şi rulează, cu hârtie cu tot. Lasă să stea până e gata de umplut.

4 Bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Unge rulada şi ruleaz-o. Bate frişca spumă şi adaugă ingredientele pentru cremă de ornat. Unge rulada şi ornează cu steluţe de ciocolată.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi