Ruladă de bezea cu smochine şi fistic

rulada

Uşoară ca aerul şi nu foarte dulce – în plus, poate fi preparată dinainte. • 8-10 porţii • gata în 55 minute • 449-359 calorii per porţie • 24-18 g grăsimi

■ 4 albuşuri

■ 180 g zahăr tos

■ 1 1⁄2 linguri amidon

■ 1 linguriţă oţet de vin alb

■ 60 g fistic, tocat

■ 5 linguri zahăr pudră

■ 150 g smochine proaspete, tăiate sferturi mici

■ 3 linguri rom

■ Coaja rasă şi zeama de la 1 portocală

■ 150 g gem de smochine

■ 300 ml frişcă lichidă

■ 3 linguri coniac

1. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm.

2. Cu ajutorul telului electric bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul treptat. Bate până când spuma devine lucioasă. Adaugă amidonul şi oţetul şi 20 g fistic. Combină.

Toarnă în tava de copt şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 15 minute. Răstoarnă apoi pe hârtia de copt presărată cu zahar pudră şi rulează.

3. Între timp, într-un vas mic pe foc încalzeşte smochinele proaspete cu alcoolul, zeama şi coaja de portocală 2 minute.  Adaugă 30 g fistic şi gemul de smochine. Derulează şi unge rulada cu amestecul.

4. Într-un bol larg bate frişca spumă, adaugă alcoolul, zahărul pudră şi unge rulada.

5. Rulează din nou dinspre partea mai scurtă către cea lungă. Presară fisticul rămas şi dă la rece până în momentul servirii. A se consuma în cel mult 2 zile.

Vezi şi Ruladă cu cremă de lapte şi lămâie 

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)