Ruladă cu înghețată de zmeură

rulada cu inghetata de zmeura

12 porții gata în 40 de minute + timp de răcire și congelare, 214 calorii per porție, 6 g grăsimi

Ingrediente necesare preparării ruladei cu înghețată de zmeură

– 1 litru înghețată de vanilie

– 3 ouă

– 185 g zahăr tos plus pentru presărat

– 75 g făină cu factor de creștere

– 200 g zmeură proaspată plus pentru servit

– 4 linguri gem de zmeură

– 2 linguri zahăr pudră

Cum prepari rulada cu înghețată de zmeură

1 Lasă înghețată la temperatura camerei sa se înmoaie ușor atât cât sa o poți întinde pe o foaie de hârtie de copt. Rulează și împachetează ca sa obții un sul lung de 5×30 cm. Răsucește hârtie la capete și dă la congelator până când se solidifică.

2 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Bate ouăle cu zahărul până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. Încorporează făina și apoi toarna compoziția într-o tavă de copt tapetată de 23×33 cm. Nivelează suprafața și dă la cuptor 12-15 minute, până când se rumenește și devine elastică la atingere.

3 Presară cu zahăr tos o foaie de hârie de copt și răstoarnă foaia de ruladă pe ea. Lasă să se răcorească.

4 Mărunțește zmeura și trece-o prin sită. Combină cu gemul și adaugă zahărul pudră. Fierbe la foc mic 5 minute, până când se îngroașă. Lasă să se răcească.

5 Unge foaia de ruladă cu sosul de zmeură, așază sulul de înghețată și rulează. Așază rulada pe platoul de servit și taie felii. Servește cu adaos de zmeură proaspătă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar