Rulada cu gem de zmeura si migdale

Rulada, gem, zmeura, migdale

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Unge cu unt o hartie pergament pentru copt. Amesteca faina, praful de copt, untura si zeama de lamaie intr-un castron si adauga treptat laptele, amestecand cu un cutit pana formeaza un aluat moale.

2. Pe o suprafata pudrata cu faina intinde foaia de aluat. Intinde gemul peste ea, lasand o margine libera de 2cm. Presara migdale, pastrand cateva pentru pus deasupra, unge marginile cu lapte si ruleaza incepand cu latura mai scurta a foii de aluat. Prinde usor marginile ca sa nu se scurga gemul.

3. Pune rulada pe hartia pergament, cu partea care se inchide in jos si presara restul de migdale. Infasoar-o strans in folie si coace la cuptor 45 min. Lasa 5 min inaine sa scoti folia, apoi pune pe un platou. Taie felii si serveste cu inghetata sau crema.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)