Roșii umplute cu carne tocată de curcan

Roșiile aromate se găsesc peste tot, așa că de ce să nu preparăm un fel de mâncare delicios? Iată rețeta pentru roșioare umplute cu carne tocată:

* 2-4 porții * timp de preparare 1 h 30 minute

rosii-umplute

 foto roșii umplute Shutterstock

INGREDIENTE

8 roșii mari

300 g carne tocată curcan

3 linguri orez (ținut în apă 30 de minute)

3 cepe mici

3 căței de usturoi

3 linguri ulei de măsline

2 linguri bulion

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

1. Spală roșiile, taie-le căpăcelul, apoi scobește interiorul cu o lingură. Păstrează miezul roșiilor pentru sos.

2. Într-un castron încăpător pune carnea tocată de curcan, peste care adaugă sarea și piperul, ceapa și usturoiul mărunțite și apoi orezul înmuiat în apă.

3. Umple roșiile cu carnea tocată, apoi așază căpăcelul deasupra.

4. Într-o cratiță încăpătoare (ce poate intra si la cuptor) toarnă uleiul de măsline, cele 2 linguri de bulion și miezurile roșiilor, mixate. Poți adăuga la miezuri și un cățel de usturoi, apoi mixează-le împreună – îi oferă o aromă foarte plăcută.

5. Lasă cratița acoperită pe foc mediu, timp de 45 de minute. Dacă scade sosul prea mult, poți adăuga și un pic de apă. După ce trece timpul, transferă cratița la cuptor și mai las-o la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Se servesc calde, cu iaurt grecesc sau smântână. Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar