Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

4 portii

Ingrediente:

  • 4 rosii mari
  • 400 g mozzarella
  • 200 ml smantana
  • 150 ml supa de legume
  • 1 legatura de busuioc
  • sare, piper
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare:

PASUL 1. Rosiile se spala si se taie felii. Busuiocul se spala, se rup frunzele si se taie fasii. Mozzarella se scurge si se taie felii, in numar egal cu cele de rosii. Se pun feliile de rosii si mozzarella in forme de sufleu, unse cu usturoi, cu fasii de busuioc printre ele. Se amesteca smantana cu supa de legume, se condimenteaza cu sare si piper si se pune amestecul in formele de sufleu. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 160?SC, aproximativ 20-30 min., pana cand se topeste mozzarella.

PASUL 2. Se scoate din cuptor, se presara restul de busuioc si se serveste cu paine alba, proaspata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne