Rizoto cu legume

  1. Intr-un vas cu baza dubla incinge 2 linguri ulei de masline si soteaza 2 morcovi, curatati si taiati felii subtiri. Adauga 2 catei de usturoi, tocati, si tine pe foc, amestecand continuu timp de 5 minute, pana cand morcovul se inmoaie. Adauga 300 g orez cu bobul rotund si prajeste timp de 2-3 minute, pana cand devine sticlos.
  2. Stinge cu 125 ml vin alb sec si lasa sa clocoteasca timp de 1minut. Adauga 750 ml concentrat de pui, fierbinte, cate un polonic odata, amestecand pana cand se absoarbe complet. Aceasta operatie dureaza circa 15 minute.
  3. Adauga 300 g piept de pui fript dinainte – daca folosesti. Adauga 25 g unt, opreste flacara si acopera vasul cu capac. Lasa sa stea timp de 5 minute inainte de a servi. Portioneaza in farfurii si presara 1legatura de ceapa verde, tocata, si 50 g parmezan razuit.
     
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne