Rizoto cu dovleac și costiță

rizotto cu dovleac si costita

6 porții gata în 30 minute, 408 calorii per porție, 13 g grăsimi, 54 g carbohidrați

Ingredienete necesare preparării rizoto-ului

350 g dovleac de plăcintă, tăiat bucăți

1 ceapă, tăiată bucăți

3 linguri ulei de măsline

350 g orez cu bobul rotund

200 ml vin alb sec

1 litru supă limpede de pui

O mână frunze de salvie

Cum prepari rizoto cu dovleac și costiță

1 Încinge uleiul la semnul 6/200 C. În tava de copt așază dovleacul și ceapa, stropește cu 2 linguri ulei, amestecă pentru a se unge uniform și dă la cuptor 20 min, până când se pătrund.

2 Între timp, încinge uleiul rămas într-un vas larg și prăjește orezul 1 min, amestecând. Stinge cu vinul și amestecă până când se absoarbe.

3 Adaugă supa de pui, câte un polonic deodată, amestecând frecvent, până când se absoarbe toată cantitatea, circa 15 min.

4 Mărunțește legumele rumenite în blender și diluează cu puțin lapte, dacă e necesar. Adaugă în rizoto și potrivește gustul de sare și piper.

5 Porționează în farfuriile de servit și pune deasupra câte 2 felii de costiță rumenită și 2 funze de salvie și servește.

Rizoto poate fi păstrat la frigider până a doua zi. Ca să reîncălzești, adaugă puțin ulei și servește cu salată, la cină.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar