Rizoto cu dovleac prajit

Timp de pregatire: 15 min
Timp de gatit: 45 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 dovleac de marime potrivita
  • 2 linguri de ulei
  • 3 1/2 cani (aprox 700ml) de supa din concentrat vegetal
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 cana de orez
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 1 legatura de patrunjel proaspat

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Curatati de coaja dovleacul de marime potrivita, taiati-l pe jumatate si scoateti-i semintele. Taiati-l cuburi mici. Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tava pentru friptura, adaugati dovleacul, potriviti de sare si piper si coaceti timp de 20 minute, pana se patrunde.
  • Intre timp, puneti la foc supa din concentratul vegetal, apoi micsorati flacara si fierbeti la foc mic. Incingeti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie larga si caliti ceapa, tocata marunt, timp de 5 minute.
  • Adaugati cana de orez si amestecati, pentru ca tot orezul sa fie "dat" prin ulei. Adaugati 2 polonice de concentrat si amestecati, pe foc, pana ce lichidul se absoarbe. Continuati sa adaugati concentrat si sa amestecati timp de aprox. 15 minute.
  • Adaugati paharul de vin alb sec si amestecati. Continuati fierberea cu surplus de concentrat pana cand orezul se inmoaie pe dinafara, dar nu este complet fiert.
  • Incorporati dovleacul impreuna cu parmezanul ras si patrunjelul proaspat, tocat. Potriviti de sare si piper si serviti cu o foaie de salata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume