Rizoto cu ciuperci si cimbru

4 portii
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de fiert: 35 min.
280 calorii, 0,5 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 200 g orez cu bobul rotund
  • 350 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura de cimbru
  • 750 ml concentrat vegetal

Mod de preparare:

1 – Fierbeti ceapa, taiata, si usturoiul, zdrobite in vinul alb, timp de 10 minute, pana cand se inmoaie. Adaugati ciupercile taiate (puteti folosi si bureti sau orice alte soiuri) si cimbrul; continuati fierberea inca 5 minute. Intr-un vas, separat, incalziti concentratul vegetal.

2 – In vasul cu ciuperci, adaugati orezul, amestecati si potriviti de sare si piper. Adaugati cate un polonic de concentrat si amestecati, tinand vasul pe foc, pana cand lichidul se absoarbe complet. Continuati sa adaugati cate un polonic de lichid, pana cand orezul este "al dente" si cremos (dureaza cam 20 minute).

Adaugati un praf de cimbru si serviti cu o lingura de sote de ciuperci.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume