Rizoto cu ceapa verde

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 30 min.
530 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 11 fire de ceapa verde
  • 250 g orez
  • ulei
  • 6 linguri de votca
  • 750 ml concentrat vegetal
  • sucul de la 1/2 lamaie si coaja de la 1 lamaie
  • 100 g parmezan ras
  • felii de sunca de Praga

Adaosul de votca aduce un plus de savoare acestui fel de mancare.

Mod de preparare:

  1. Incingeti 3 linguri de ulei si caliti 8 fire de ceapa verde si orezul cca 2 minute. Adaugati votca si lasati sa dea cateva clocote, pana cand lichidul se absoarbe. Intr-un vas separat, incalziti concentratul vegetal si mentineti-l fierbinte.
  2. Incorporati treptat concentratul (cate un polonic o data) si amestecati pana ce se absoarbe complet. Procedati la fel cu toata cantitatea de lichid, pana cand orezul este fiert (dureaza aprox. 20 minute).
  3. Stingeti focul si adaugati sucul de lamaie si coaja de la 1 lamaie, 3 linguri de ceapa verde tocata (numai cozile) si un praf de sare si piper. Adaugati parmezanul ras si amestecati. Prajiti feliile de sunca de Praga pana devin crocante.
  4. Puneti cantitati egale de rizoto in boluri incalzite si asezati deasupra feliile crocante de sunca.
  5. Inainte de a servi, presarati un praf de piper negru.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume