Ridichile

R

Ridichi, legumeRidichea este o planta cultivata inca din cele mai vechi timpuri. Este cunoscut faptul ca medicii Greciei antice au scris chiar o carte despre ridiche si proprietatile ei.

Este o planta care se dezvolta cu usurinta la temperaturi ridicate si zile lungi.

Astfel ea poate deveni matura in numai 21 de zile vara si 60 zile in sezonul rece. Pot fi gasite de-a lungul intregului an, dar cu precadere in perioada aprilie – iulie.

Nutritie:
– Sunt un bun diuretic;
– stimuleaza digestia si apetitul;
– datorita continutului bogat de vitamina B ajuta la buna functionare a bilei;

– Nu contin colesterol si multe grasimi;
– Au un continut bogat de vitamina C si o cantitate redusa de calorii.

In plus, ajuta la eliminarea pietrelor prin urina. Sucul din ridichi este indicat in raceli si infectii ale sinusului sau in boli ale ficatului.

Cum le alegi:
– Selecteaza-le pe cele netede si tari, evitandu-le pe cele vatamate sau crapate.

Cum le pastrezi:
Se pastreaza cu usurinta in frigidere, in pungi de plastic dup ace in prealabil le-ai curatat. Tine-le intr-un compartiment separat de fructe. Cand sunt stocate corespunzator, ele se mentin proaspete pe o durata de pana la sapte zile.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor