Ridichi sotate cu bacon şi rozmarin

Pentru că este sezonul ridichilor şi cei mai mulţi dintre noi obişnuiesc să le consume doar în salate sau în combinaţie cu brânză, ne-am propus să-ţi dezvăluim o nouă reţetă pe baza acestor legume: ridichi sotate cu bacon şi rozmarin.

ridichi sotate cu bacon si rozmarin

*4 porţii *timp de preparare 20 de minute

INGREDIENTE

10 ridichi mari

150 g bacon

O lingură de rozmarin

2 căţei de usturoi

Sare şi piper

Câteva frunze de salată verde (opţional)

Oţet balsamic (opţional)

MOD DE PREPARARE

Începe prin a tăia baconul în bucăţi subţiri, pe care apoi le vei pune într-o tigaie. Lasă-le până devin crocante, apoi scoate-le din tigaie scurgându-le bine de grăsime.

Taie ridichile în jumătăţi şi pune-le la prăjit, în grăsimea lăsată de bacon în tigaie. Dă focul mai tare şi adaugă sare şi piper. Lasă-le la prăjit 3-4 minute, timp în care, cu ajutorul unei palete, încearcă să le întorci pe toate părţile. Adaugă şi rozmarinul tocat şi mai lasă ridichile încă 8-10 minute în tigaie, alternând focul mediu cu focul mare. Nu uita să amesteci prin ele din când în când. Ridichile sunt gata atunci când pot fi uşor străpunse cu furculiţa.

Adaugă şi căţeii de usturoi tăiaţi mărunt şi mai lasă-i să se prăjească împreună cu ridichile încă 1-2 minute, la foc mediu.

Scoate ingredientele din tigaie într-un recipient adânc, adaugă baconul prăjit şi stropeşte cu oţet balsamic. Acest fel de mâncare îl poţi consuma ca atare sau îi poţi adăuga câteva frunze de salată verde.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume