Rezerva din camara

Fa-ti o mica rezerva de alimente de baza, care te va scuti de mersul zilnic la magazine.

Poti sa reduci considerabil timpul pe care-l petreci la cumparaturi, in aglomeratia din magazinele alimentare, facand, de doua ori pe an, o aprovizionare cu ingrediente de baza.

Pentru ca alimentele proaspete sa aiba loc in camara, mai intai triaza si arunca alimentele vechi (cum ar fi plantele aromate fade, orezul ranced sau conservele expirate). In functie de spatiul disponibil, iti va fi mult mai usor sa faci cumparaturile obisnuite.

Experienta ta culinara se va imbogati daca adopti o atitudine deschisa la nou, hotarandu-te sa incerci alimente pe care nu le cumparai de obicei: linte, sos de peste etc.

Verifica lista cu alimentele de rezerva din frigider si alcatuieste-ti o baza din care poti oricand pregati un pranz simplu si rapid. Probabil ca nu-ti va mai ramane de cumparat decat un pui proaspat, legume si verdeturi proaspete, lapte, iaurt etc.

Ingrediente esentiale

  • Zahar
  • Boia
  • Cardamom (boabe)
  • Chimen
  • Cimbru uscat
  • Conserve de rosii in suc
  • Coriandru macinat
  • Cuburi de concentrat vegetal si de carne
  • Cuisoare
  • Curry
  • Faina integrala
  • Miere
  • Mustar
  • Nucsoara

  • Oregano uscat
  • Otet balsamic
  • Otet de vin alb
  • Piper (cumpara nemacinat, fiindca se pastreaza mai bine)
  • Praf de chilli
  • Rozmarin uscat
  • Sare
  • Sos de soia
  • Sos Tabasco (de ardei iute)
  • Sos Worcestershire
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Ulei de masline
  • Ulei de susan
  • Vanilie

Cereale si pastai

  • Conserve de naut, fasole alba
  • Cuscus – pentru garnituri ori salate
  • Linte – buna sub forma de supa sau ca garnitura la friptura de pui (lintea nu necesita inmuiere).
  • Orez cu bobul lung
  • Orez cu bobul rotund – pentru rizoto pregatit cu ceea ce ramane din friptura servita in ziua precedenta.
  • Paste fainoase – spaghete, macaroane, pene, taietei

In frigider

Aceste alimente pot fi pastrate cel putin o luna.

  • Ansoa – bune pentru preparatele cu paste si pizza
  • Capere – folosite cu peste si preparate italienesti
  • Cascaval – bun la toate
  • Conserve de sardele – pentru tartine
  • Costita afumata (bacon) – o rezerva pentru omleta, paste si salate
  • Lapte superpasteurizat UHT
  • Lamaie
  • Maioneza
  • Masline in ulei

  • Oua – sunt bune oricand
  • Parmezan
  • Paste proaspete (ravioli, taietei) – pentru a pregati o cina la minut.
  • Rosii deshidratate – bune cu paste si pe tartine
  • Salam uscat picant – bun cu paste si preparate spaniole
  • Smantana dulce super -pasteurizata UHT (in ambalaj din carton)
  • Unt
  • Usturoi

 

In congelator

  • Fasole verde
  • Fructe de padure – pentru budinci rapide
  • Mazare
  • Paine, toast
  • Varza de Bruxelles
  • Pulpe de pui
  • Ceafa de porc
  • Amestecuri de legume congelate

Conserve si altele

  • Alune si seminte de susan si de floarea-soarelui – bune de presarat peste salate si paste
  • Castraveciori si gogosari in otet – pentru tartine si fripturi
  • Ciocolata menaj
  • Conserve de ciuperci si de porumb
  • Conserve de ton – pentru paste si pizza
  • Conserve de zacusca
  • Nuci de Caju si nuci de pin – pentru preparate exotice
  • Sirop de ciocolata si de capsuni – pentru servit inghetata sau un alt desert
  • Suc de rosii

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente