Rețetă ultrarapidă: cum să faci maioneză în 30 de secunde

O folosim la tot felul de salate, la ouă umplute sau la cartofi prăjiți și multe dintre noi preferă să o cumpere decât să o prepare. Această preferință este motivată, adesea, de faptul că maioneza făcută în casă se taie ușor, iar prepararea ei ocupă prea mult timp.

maioneza in 30 de secunde

Să recunoaștem, toate am trecut prin experiența tăierii maionezei, iar despre dezamăgirea ulterioară momentului nici nu mai are rost să vorbim. Noi îți propunem însă să te reîntorci la vechiul obicei și îți promitem că maioneza nu ți se va tăia și, cel mai important, nu-ți va răpi mai mult de… 30 de secunde. Și nu vorbim în metafore. Iată, așadar, cum obții o maioneză în 30 de secunde.

Ingrediente necesare pentru maioneza rapidă

Ai nevoie de:

– Un ou întreg la temperatura camerei

– Zeama de la o jumătate de lămâie

– O linguriță de muștar

– O ceașcă de ulei

– Sare și piper

Dacă vrei, poți adăuga în maioneza rapidă și alte ingrediente, precum ketchup, usturoi, măsline sau roșii uscate.

Cum obții maioneza în jumătate de minut

Pune toate ingredientele într-un vas și mixează-le cu ajutorul mixerului vertical preț de 20 secunde. Ai grijă ca brațul mixerului să atingă fundul recipientului. La capătul celor 20 secunde, ridică ușor mixerul, amestecând astfel încă 10 secunde. După cele 30 de secunde, maioneza va fi densă, astfel încât nu va mai cădea de pe brațul mixerului.

 

Pont: În locul uleiului de floarea-soarelui, poți folosi ulei de semințe de struguri, de șofran sau de canola. Evident, poți folosi și ulei de măsline, doar că în acest caz maioneza va avea un gust mai puternic și o culoare mai închisă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare