Rețetă tradițională: tobă de casă

De Sărbători prepară-le oaspeților un antreu delicios. Toba de casă este tare bună – mereu mi-a adus aminte de Crăciun și Anul Nou. Iată cum se prepară:

toba-casa

* timp de preparare 1 oră * timp de fierbere 2 ore.

INGREDIENTE

2 kg organe de porc (inima, plamâni, splina, ficat)

1/2 kg carne de porc

200 g sorici

o bucata burta de porc

200 g slanina

2 foi dafin

o crenguța cimbru

oțet

sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Burta se spala foarte bine si se pune sa stea în apa rece cu oțet.

Organele se curața si se taie cuburi care se pun la fiert în apa cu sare, alaturi de carne, slanina, sorici, foi de dafin si cimbru. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere, se ia spuma si apoi se sareaza si se pipereaza.

Odata fierte, zeama se strecoara, iar ingredientele se lasa puțin la racit. Apoi se taie marunt, se amesteca ușor cu puțina zeama strecurata si se pun în stomacul porcului. Se coase si se fierbe 30 de minute în zeama pastrata de la fiertul ingredientelor.

Dupa acest timp, se scurge si se pune într-un vas. Se asaza deasupra un suport de lemn, peste care se pun greutați si se lasa 24 de ore. Apoi se taie si se serveste.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne