Reţetă – Ouă Benedict

oua

Reţeta clasică este revizuită în variantă modernă, dar la fel de gustoasă.  4 porţii Gata în 30 minute 656 calorii per porţie 49 de grăsimi

■ 30 g unt nesărat

■ 2 linguri ulei de floarea soarelui

■ 500 g amestec de ciuperci

■ 2 căţei de usturoi, zdrobit

■ 4 ouă

■ 400 g spanac, spălat

■ 4 chifle

■ Nucşoară prospat răzuită

■ 1 legătură ceapă verde, partea verde tocată

Mod de preparare

1. Într-un vas larg încinge uleiul şi untul şi rumeneşte ciupercile. Adaugă usturoiul în ultimele două minute, pentru a da aromă.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă deoparte la cald.

2. Între timp, fierbe ouale în apă 3 minute. Scoate cu ajutorul spumierei şi pune-le într-un bol cu apă rece de la gheaţă.

Dă spanacul la microunde 1 minut şi apoi scurge-l de apă.

3. Rumeneşte chiflele şi pune din nou ouăle în apă fierbinte în care au fiert pentru a se încălzi.

Aşază pe fiecare chiflă ciuperci, spanac şi ou şi presară nucşoară prospăt răzuită. Toarnă deasupra sosul olandez şi ornează cu ceapă verde.

Pont! Sosul se poate tăia uşor dacă e prea fierbinte, de aceea e bine să-l păstrezi într-un bol aşezat pe alt vas cu apă caldă.

SOS OLANDEZ

Într-un robot amestecă 2 gălbenuşuri 1 minut. Încălzeşte pe foc 2 linguriţe zeamă de lămâie şi 2 linguriţe oţet alb, până când ies aburi şi apoi toarnă într-un fir în galbenuşuri. Tot la fel încorporează şi 120 g unt topit şi răcit, până când obţii un sos gros.

Vezi şi Supă de morcovi şi chimen

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich