Reţetă – Ouă Benedict

oua

Reţeta clasică este revizuită în variantă modernă, dar la fel de gustoasă.  4 porţii Gata în 30 minute 656 calorii per porţie 49 de grăsimi

■ 30 g unt nesărat

■ 2 linguri ulei de floarea soarelui

■ 500 g amestec de ciuperci

■ 2 căţei de usturoi, zdrobit

■ 4 ouă

■ 400 g spanac, spălat

■ 4 chifle

■ Nucşoară prospat răzuită

■ 1 legătură ceapă verde, partea verde tocată

Mod de preparare

1. Într-un vas larg încinge uleiul şi untul şi rumeneşte ciupercile. Adaugă usturoiul în ultimele două minute, pentru a da aromă.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă deoparte la cald.

2. Între timp, fierbe ouale în apă 3 minute. Scoate cu ajutorul spumierei şi pune-le într-un bol cu apă rece de la gheaţă.

Dă spanacul la microunde 1 minut şi apoi scurge-l de apă.

3. Rumeneşte chiflele şi pune din nou ouăle în apă fierbinte în care au fiert pentru a se încălzi.

Aşază pe fiecare chiflă ciuperci, spanac şi ou şi presară nucşoară prospăt răzuită. Toarnă deasupra sosul olandez şi ornează cu ceapă verde.

Pont! Sosul se poate tăia uşor dacă e prea fierbinte, de aceea e bine să-l păstrezi într-un bol aşezat pe alt vas cu apă caldă.

SOS OLANDEZ

Într-un robot amestecă 2 gălbenuşuri 1 minut. Încălzeşte pe foc 2 linguriţe zeamă de lămâie şi 2 linguriţe oţet alb, până când ies aburi şi apoi toarnă într-un fir în galbenuşuri. Tot la fel încorporează şi 120 g unt topit şi răcit, până când obţii un sos gros.

Vezi şi Supă de morcovi şi chimen

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich