Reţetă: Negrese cu vişine

reteta

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara negrese cu vişine:

• 25 bucăţi • Gata într-o oră şi 15 minute

■ 70 g vişine fără sâmburi

■ 140 g merişoare deshidratate

■ 3 linguri ţuică de cireşe sau vinars

■ 200 g unt, tăiat cuburi

■ 300 g ciocolată amăruie, tocată

■ 4 ouă

■ 325 g zahăr tos

■ 160 g făină integral

1 Într-un vas pe foc pune vişinele, merişoarele şi alcoolul şi lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. Lasă deoparte pentru ca fructele să se îmbibe de lichid.

2 Încinge cuptorul la semnul 3/150 C. Unge şi tapetează cu hârtie de copt forma de copt de 20×30 cm. Într-un vas larg pe foc topeşte untul la foc mic şi adaugă ciocolata. Ia vasul de pe foc şi lasă ciocolata să se topească, amestecând frecvent.

Dacă este cazul pune din nou vasul pe foc, amestecând pentru că ciocolata să se topească complet.

3 Cu ajutorul telului electric bate ouale cu zahărul 3-4 minute, până când îţi dublează volumul. Încorporează ciocolata topită şi apoi faină şi două treimi din fructe şi lichid.

Amestecă şi toarnă compoziţia în formă. Presară deasupra fructele rămase şi dă la cuptor 35 minute, până când suprafaţa se întăreşte dar nu complet.

Lasă să se răcească complet. Taie patrate cu ajutorul cuţitului înmuiat în apă fierbinte, având grijă să ştergi lama după fiecare tăietură.

În altă variantă poţi folosi cireşe glasate sau vişine din dulceaţă.

Vezi şi Tort de îngheţată cu fructe

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri