Reţetă – Friptură de miel cu mirodenii!

friptura-pre

Bucata de carne astfel preparată este ideală pentru fripturi pătrunse uniform.

4-6 porţii • Gata în 35 minute + 1 oră la marinat • 488 calorii per porţie •

11 g grăsimi 1,5-2 kg pulpă de miel, desfăcută într-o bucată plată

Pătrunjel proaspăt, tocat pentru presărat

 PENTRU MARINATĂ

3 căţei de usturoi, zdrobit

4 linguri rozmarin, tocat

4 linguri ulei de măsline

Zeama de la 2 lămâi

4 linguri miere

2 linguriţe scorţişoară-opţional

2 linguriţe chimen macinat

1 Combină ingredientele pentru marinată. Întinde bucata de carne pe suprafaţa de lucru şi unge şi masează cu marinata, ca să se pătrundă. Lasă la rece 1 oră.

2 Înfige ţepuşe metalice în partea mai groasă, presară sare şi piper şi dă la grătarul încins la temperature potrivită 15 minute pe fiecare parte.

După ce se pătrunde complet, înfăşoară friptura în folie de aluminiu şi lasă să stea deoparte 15 minute.

3 Pune marinata rămasă la foc 5 minute pentru a obţine o pastă de glazură lipicioasă.

4 Aşază friptura pe o suprafaţă de tăiat, îndeparteazp ţepuşele, taie bucaţi mari şi serveşte cu sosul rezultat din marinată şi presarată cu verdeaţa.

 

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie