Rețetă de piftie de porc

Piftia se numără printre preferatele mele și aștept cu drag sărbătorile ca s-o mănânc. Cea de porc este gustoasă. Iată cum se face:

piftie-porc-2

foto piftie de porc via Shutterstock

INGREDIENTE

1 kilogram picioare de porc și urechi

2-3 morcovi

1 ceapă mare

1 legătură pătrunjel

1 rădăcină păstârnac

5-6 căței de usturoi

½ linguriță boabe piper

Sare după gust

MOD DE PREPARARE

Rade picioarele de porc și spală-le foarte bine, apoi taie-le pe lungime. Procedează la fel și cu urechile. Pune-le într-o oală încăpătoare și toarnă apă peste ele cât să le acopere cu 3-4 degete peste și dă la fiert pe foc mic spre mediu.

Îndepărtează spuma de fiecare dată când se formează și lasă oala pe foc până ce nu se mai face spumă. Apoi poți adăuga legumele și pătrunjelu. Sărează după gust.

Când carnea se desprinde ușor de pe oase, atunci o poți scoate. Separă oasele și taie carnea mărunt, apoi așaz-o în formele pentru piftine (castroane sau tăvi înalte, de exemplu). Pe fundul lor poți așeza câțiva morcovi fierți, tăiați în formă de steluțe sau floricele.

Separat, pisează usturoiul și amestecă-l în zeama de la oase, apoi strecoară bine zeama și toarn-o în forme.

Lasă la rece până se încheagă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne