Rețetă de mâncare de urzici cu usturoi și mămăliguță

Urzicile sunt delicioase și sunt printre primele bunătăți de care ne putem bucura la început de primăvară. Iată cum prepari o mâncare delicioasă de urzici, cu usturoi și servită cu mămăliguță.

urzici-

 foto urzici via Shutterstock

* 4 porții * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

1 kg urzici proaspete

2-3 fire de leuștean

4 căței de usturoi

1 ceapă medie

Sare după gust

Pentru servit

Mămăligă

MOD DE PREPARARE

Pune urzicile la fiert în apă cu ceapa tăiată în jumătăți, pentru 15 minute, după ce apa a dat în clocot. Când sunt gata, scoate-le din apă și pune-le într-un castron, apoi freacă-le bine cu o lingură de lemn ca să se facă pastă. Păstrează apa în care au fiert urzicile.

Mărunțește usturoiul și leușteanul, apoi amestecă-le cu urzicile fierte. Mută din nou urzicile într-o oală în care ai pus și o lingură de ulei. Subțiază mâncarea cu apa în care au fiert urzicile. Asezonează și mai lasă la fiert încă 10 minute.

Servește cu mămăliguță caldă.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar