Rețetă de hummus

Este delicios, sățios și se prepară mai repede decât ai crede – când ai năutul deja fiert! Hummusul este perfect pentru post.

hummus

 foto hummus servit cu sumac via Shutterstock

* 6 porții * timp de preparare 15 minute (dacă năutul este fiert)

INGREDIENTE

400 g năut fiert

150 g pastă susan

Zeama proaspătă de la o lămâie

2-3 căței de usturoi (mai mult sau mai puțin, după plac)

Ulei de măsline

Apa în care a fiert năutul

Sare și piper alb după gust

MOD DE PREPARARE

În cazul în care nu ai năut fiert, pune-l în apă rece cu o seară înainte și lasă-l peste noapte la hidratat, apoi fierbe-l până se înmoaie și la suprafață se văd cojile boabelor.

Pasează năutul fiert la robot, adăugând din când în când câte puțină apă (din cea în care a fiert sau apă plată), pentru a înmuia compoziția.

Amestecă apoi bine cu pasta de susan, cu zeama de lămâie și usturoiul mărunțit fin. Adaugă la compoziție uleiul și mixează până se obține o cremă fină și omogenă. Sărează și piperează după gust.

Poți servi cu ulei de măsline pe deasupra, cu sumac sau cu muguri de pin.

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne