Rețetă de hummus

Este delicios, sățios și se prepară mai repede decât ai crede – când ai năutul deja fiert! Hummusul este perfect pentru post.

hummus

 foto hummus servit cu sumac via Shutterstock

* 6 porții * timp de preparare 15 minute (dacă năutul este fiert)

INGREDIENTE

400 g năut fiert

150 g pastă susan

Zeama proaspătă de la o lămâie

2-3 căței de usturoi (mai mult sau mai puțin, după plac)

Ulei de măsline

Apa în care a fiert năutul

Sare și piper alb după gust

MOD DE PREPARARE

În cazul în care nu ai năut fiert, pune-l în apă rece cu o seară înainte și lasă-l peste noapte la hidratat, apoi fierbe-l până se înmoaie și la suprafață se văd cojile boabelor.

Pasează năutul fiert la robot, adăugând din când în când câte puțină apă (din cea în care a fiert sau apă plată), pentru a înmuia compoziția.

Amestecă apoi bine cu pasta de susan, cu zeama de lămâie și usturoiul mărunțit fin. Adaugă la compoziție uleiul și mixează până se obține o cremă fină și omogenă. Sărează și piperează după gust.

Poți servi cu ulei de măsline pe deasupra, cu sumac sau cu muguri de pin.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne