Reteta de baza pentru inghetata

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri
  • 125g zahar tos
  • 2 lingurite de pudra pentru pudding (alegeti aroma preferata)
  • 600ml lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 300ml frisca lichida

Mod de preparare:

1 – Bateti impreuna galbenusurile, zaharul, pudra de pudding si 150ml lapte.

2 – Puneti restul de lapte pe foc impreuna cu batonul de scortioara si fierbeti timp de 5 minute. Indepartati scortisoara si turnati amestecul de oua. Bateti pe foc, fara sa fiarba, pana se ingroasa si se omogenizeaza. Raciti.

3 – Bateti frisca, incorporand-o in compozitie. Dati la congelator timp de 3 ore; apoi, spargeti cristalele de gheata cu ajutorul unei furculite si congelati pana se solidifica. Scoateti din nou din congelator, lasati sa se inmoaie timp de 30 minute, bateti pana se omogenizeaza si congelati iarasi timp de 8 ore, sau de pe o zi pe alta.
Inainte de a servi, tineti la frigider timp de 30 minute.

VARIANTE

Inghetata cu SMANTANA
Procedati ca la reteta de baza, folosind, in loc de frisca lichida, smantana.

Inghetata cu ROM SI NUCA DE COCOS
Procedati ca la reteta de baza, adaugand 125g fulgi de cocos, amestecati cu 125ml apa calda. Lasati sa se raceasca si adaugati 2 linguri de rom alb.

Inghetata de CIOCOLATA
Procedati ca la reteta de baza, folosind in loc de frisca 175g ciocolata menaj, topita, amestecata cu 2 linguri de cacao cernuta.

Inghetata cu PIURE DE FRUCTE
Procedati ca la reteta de baza, folosind in loc de frisca 125g de fructe moi, curatate de pielite, fara samburi si amestecate cu 50g zahar pudra, pe care le incorporati in compozitie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din inghetate