Ravioli cu sparanghel

4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 25-30 min.

Ingrediente:

  • 300ml smantana
  • 1 lingura de marar proaspat
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 4 foi de lasagne
  • 100g sparanghel
  • 1 lingurita de icre proaspete

Mod de preparare:

Puneti intr-un vas, pe foc, 300ml smantana si fierbeti timp de 3-4 minute. Adaugati 1 lingura de marar proaspat, tocat marunt si potriviti de sare si piper. Amestecati 4 linguri ulei de masline cu coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie si potriviti de sare si piper.

Puneti apa la fiert intr-un vas mare si adaugati 1 lingurita de ulei de masline. Cand apa fierbe, puneti la fiert 4 foi de lasagne si lasati timp de 3-4 minute. Scoateti foile de lasagne cu ajutorul unei spumiere. In apa ramasa fierbeti 100g sparanghel, timp de 4-5 minute si apoi scurgeti.
Taiati foile de lasagne in doua, aranjati-le pe patru farfurii, turnati deasupra smantana fiarta, asezati sparanghelul si cate 1 lingurita de icre proaspete. Acoperiti cu restul foilor de lasagne.
Stropiti cu sosul de lamaie si ornati cu fasii de coaja de lamaie.

SFAT UTIL: Pentru o varianta sofisticata, puteti inlocui icrele cu caviar sau icre de somon. Pentru o varianta mai putin costisitoare, puteti inlocui sparanghelul cu andive.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste