Rasol din piept de vita cu sos de hrean

6 portii
Timp de pregatire: 20 min
Timp de gatit: 45 min

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de vita fara os
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 cepe potrivite
  • radacina de pastarnac
  • 1 hrean
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri smantana
  • 1 mar
  • 250 g dulceata de afine (jumatate de borcan)

Mod de preparare:

Prepararea carnii
Spalati carnea si opariti-o timp de 5 minute.
Puneti-o apoi la fiert, impreuna cu morcovii, telina, cepele si pastarnacul – toate intregi – timp de aproximativ 30 de minute.

Dupa ce s-a fiert, scoateti carnea intr-un vas cu apa rece. Cu zeama ramasa puteti pregati o supa.
Cand carnea s-a racit, taiati-o felii foarte subtiri.

Serviti cu sos de hrean si cu dulceata de afine.

Prepararea sosului
Radeti hreanul pe razatoarea mica si amestecati cu mierea, smantana si marul, ras in prealabil.
Turnati apoi peste bucatile de carne.

Separat, intr-o sosiera, puneti dulceata de afine.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita