Puțini știu acest secret genial al codițelor de căpșuni! După ce vei citi asta, nu le vei mai arunca niciodată

Primăvara este sezonul în care apar căpșunile, care sunt fructele preferate ale multor persoane. Le consumăm după bunul plac, în diverse combinații, însă nu înainte de a le spăla bine și de a le rupe codițele. Dar te-ai gândit vreodată că nu ar trebui să arunci, ci să le mănânci?

Ei bine, poate acest lucru îți sună foarte ciudat, însă este bine să știi că această parte a căpșunilor conține o mulțime de nutrienți care sunt benefici pentru organismul uman. Specialiştii susţin că frunzele de la căpşuni au o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră, precum şi proprietăţi vindecătoare, scrie realitatea.net. Astfel, dacă vei consuma căpșunile cu tot cu codiță, vei observa cum disconfortul gastrointestinal pur și simplu dispare.

Mai mult, vei scăpă și de durerile articulare cu ajutorul codiților acestor fructe sănătoase, pline de vitamina C.

Cum poți să consumi codițele de căpșuni?

Dacă nu poți să le mănânci ca atare codiţele de căpşune, trebuie să știi că există câteva soluții foarte bune:

  • Smoothie-uri: Poți să pregătești smoothie-uri pe bază de căpşuni cu tot cu codiţă. Vei observa că aroma băuturii va fi mult mai fresh decât de obicei.
  • Ceai: Poți să faci o infuzie de codiţe de căpşune. Apoi, consumă băutura după ce ai îndepărtat codiţele cu ajutorul unei strecurători.
  • Dressing de salată: Pune într-o tigaie încinsă câteva căpşune mărunţite, dar şi codiţele acestora. După care, adaugă oţet de mere şi amestecă totul foarte bine. Lasă compoziţia să fiarbă puţin, apoi depoziteaz-o într-un borcan. Foloseşte acest amestec ca un dressing pentru salatele tale preferate.

Foto: Shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Prăjitura „Vis de mai”, desertul perfect pentru o masă în familie! Are o aromă de senzație

Nu mai arunca apa în care au fiert pastele! Iată 7 utilizări ingenioase

Dieta cu hrișcă. Te ajută să slăbeşti 12 kilograme în mai puțin de două săptămâni

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar