Pulpe de pui cu cuscus si caise in stil marocan

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 50 min., 480 calorii, 29 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 pulpe superioare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita praf de curry
  • cateva fire de sofran
  • 500 ml supa de pui
  • 200 g caise deshidratate

Mod de preparare:

1 Intr-un vas larg, incingeti uleiul de masline si prajiti pulpele, pana se rumenesc uniform. Adaugati ceapa, taiata julien, praful de ghimbir, boia, praful de curry si cateva fire de sofran. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.

2 Turnati supa de pui/concentrat de pui si caisele deshidratate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit, la foc mic, timp de 20 de minute. Potriviti de sare si piper si presarati cateva frunze de menta. Serviti cu cuscus fierbinte si unt.

Aflati ca…
Acest preparat specific bucatariei marocane si tunisiene ("tagine" sau "tajine", dupa denumirea vasului din lut ars, cu capac conic, in care se gateste) poate fi obtinut si din carne de oaie sau legume, gatite inabusit, cu ceapa, ardei gras, prune uscate si condimente locale, specifice.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor